Om Ritbolaget

Jag arbetar som illustratör och bildkonstnär. Som illustratör använder jag mig av namnet Ritbolaget för att särskilja illustrationsuppdragen från mitt konstnärskap. Båda verksamheterna drivs som enskild firma i mitt namn Carin Carlsson.

Min Bakgrund

MIn verksamhet i Ritbolaget startade jag 2011. Innan dess var jag under åtta år anställd som bildredaktör på Nationalencyklopedin (ne.se). Där tecknade jag för de olika ämnesredaktörerna som behövde bilder för att deras artiklar. Det var en rolig och lärorik tid då jag fick möjlighet att teckna allt från mammutar till vävstolar, bilder som skulle in på olika uppslagsord och som dessförinnan var granskade av experter innan de publicerades. Utöver åren på NE tecknade jag under en femårsperiod också illustrationer för ett medicinsk företag, GrowingPeople.se, sedan länge uppköpt av 1177.se.

Mellan åren 2002–2008 arbetade jag som konstpedagog i måleri och bildteori på konstlinjen Östra Grevie Folkhögskola. När jag inte arbetar med uppdrag på Ritbolaget arbetar jag med mina egna bildkonstprojekt som ni kan se här: www.carincarlsson.se.

I botten har jag en utbildning i klassiskt måleri och teckning från konstskolor samt en utbildning i datorgrafik. För att kommunicera lättare med experter när jag gör medicinska illustrationer har jag läst 30 hp medicinsk vetenskap.