Om Ritbolaget

Jag arbetar som illustratör och bildkonstnär. Som illustratör använder jag mig av namnet Ritbolaget för att särskilja illustrationsuppdragen från mitt konstnärskap. Båda verksamheterna drivs som enskild firma i mitt namn Carin Carlsson.

Bakgrund

Min verksamhet i Ritbolaget startade jag 2011. Innan dess var jag under åtta år anställd som bildredaktör på Nationalencyklopedin (ne.se). Där tecknade jag åt de olika ämnesredaktörerna som behövde bilder till deras artiklar. Det var en rolig och lärorik tid då jag tecknade allt från mastodonter till vävstolar, bilder som skulle komplettera olika uppslagsord och som dessförinnan granskats av experter innan publicering. Utöver åren på NE tecknade jag i fem år illustrationer för ett medicinsk företag, GrowingPeople.se, numera uppköpt av 1177.se. Därav min specialisering mot medicinska illustrationer och samarbeten med vården.

Mellan åren 2002–2008 arbetade jag som konstpedagog i måleri och bildteori på konstlinjen Östra Grevie Folkhögskola. När jag inte arbetar med uppdrag på Ritbolaget arbetar jag med mina egna bildkonstprojekt som ni kan se här: www.carincarlsson.se.

I botten har jag en utbildning i klassiskt måleri och teckning från konstskolor samt en utbildning i datorgrafik. För att lättare kommunicera med experter inom hälsovården har jag läst 30 hp medicinsk vetenskap.