Om Ritbolaget

Jag arbetar som illustratör och bildkonstnär. Som illustratör använder jag mig av namnet Ritbolaget för att särskilja illustrationsuppdragen från mitt konstnärskap. Båda verksamheterna drivs som enskild firma i mitt namn Carin Carlsson.

Bakgrund

Min verksamhet i Ritbolaget startade jag 2011. Innan dess var jag anställd som bildredaktör på Nationalencyklopedin (ne.se) ca. åtta år. Där tecknade jag för de olika ämnesredaktörerna som behövde bilder till sina artiklar. Det var en väldigt rolig och lärorik tid då jag tecknade allt från mastodonter till vävstolar, bilder som skulle komplettera olika uppslagsord och som dessförinnan granskats av experter innan publicering. Utöver åren på NE tecknade jag illustrationer för ett medicinsk företag, GrowingPeople.se, i fem år.  Numera uppköpt av 1177.se. Därav min specialisering mot medicinska illustrationer och samarbeten inom vården.

Mellan åren 2002–2008 arbetade jag som konstpedagog i måleri och bildteori på konstlinjen Östra Grevie Folkhögskola. När jag inte arbetar med uppdrag på Ritbolaget arbetar jag med mina egna bildkonstprojekt som ni kan se här: www.carincarlsson.se.

I botten har jag en utbildning i klassiskt måleri och teckning från konstskolor samt en utbildning i datorgrafik. För att lättare kommunicera med experter inom hälsovården har jag läst 30 hp medicinsk vetenskap.