Om Ritbolaget

Jag arbetar som illustratör och bildkonstnär och använder  Ritbolaget för att särskilja mina illustrationsuppdrag från mitt konstnärskap. Båda verksamheterna drivs som enskild firma i mitt namn Carin Carlsson.

Bakgrund

Ritbolagets verksamhet startade jag 2011. Innan dess var jag anställd som bildredaktör på Nationalencyklopedin (NE.se) från 1998. Då tecknade jag illustrationer för de olika ämnesredaktörernas artiklar. Det var en rolig och lärorik tid då jag tecknade allt från mastodonter till vävstolar, bilder som kompletterar olika uppslagsord. Utöver det tecknade jag illustrationer för ett medicinsk företag (GrowingPeople) under fem år.

Mellan åren 2002–2008 arbetade jag som konstpedagog i måleri och teori på konstlinjen Östra Grevie Folkhögskola. Jag handleder fortfarande konststuderande och bedriver undervisning som frilans. 

I botten har jag en klassiskt måleri- och teckningsutbildning från konstskolor samt en utbildning i datorgrafik. För att lättare kommunicera med experter inom hälsovården har jag läst 30 hp medicinsk vetenskap. 

Mina konstprojekt finns dokumenterade här: www.carincarlsson.se.